Att lära sig något instrument

Alla har vi olika intressen och om du har någon musikalisk ådra så kanske du har en dröm om att lära dig något instrument. Det kan mycket väl varit så att du i skolan fick lära dig grunderna i något instrument men intresset kanske var svalt och nu när du blivit äldre så känner du att du skulle vilja ta upp detta igen.

Valet av instrument

Helt klart så ska du välja något instrument som du kanske har spelat som yngre. Om du bestämmer dig för att spela piano så kan det finans fördel att du köper dig ett keyboard till att börja med. Dessa finns i olika prisklasser och allt eftersom du lär dig traktera instrumentet så kan du byta upp dig till något dyrare och bättre keyboard. Det finns de som ligger under tusenlappen för nybörjaren och vill du senare köpa något bättre så finns det fina keyboard för ett par tusenlappar och uppåt.

Övning ger färdighet

Som med allt som man börjar med så måste man träna. Se till att regelbundet spela på ditt instrument och utmana dig själv med låtar som kanske till en början verkar för svåra att spela. Det går också via olika Studieförbund få möjlighet att lära sig sitt instrument. Kolla upp exempelvis med Medborgarskolan som har en del kurser och studiecirklar i just piano. Här så kan du studera på distans eller i grupp tillsammans med andra. När du väl börjar få grepp om hur det fungerar så kan du lära dig på egen hand hemmavid.