Bredda ditt spektra

Hör du till en utav dom som snöat in rejält på en viss typ av tv-serier, filmgenrer, eller specifik sport eller spel, och börjar känna att det är dags att bryta det mönstret? Inga problem! I denna artikel ger vi er några bra tips på sätt att gå vidare och bredda sitt spektra.

färgspektra

Film & Tv-serier

När det kommer till att upptäcka nya filmer och tv-serier i allmänhet så är nätet en mycket tacksam plats att leta. Det finns fullt av topplistor kategoriserade på alla möjliga sätt, bland annat efter genre. Du behöver därför bara ta nog med mod för att våga ta det första steget ut och välja en film som någon annan tipsat om. Försök förlita dig på att andra människor också har en bra smak när det kommer till film, så kommer det mest troligt gå bra, även om det såklart kan gå fel någon enstaka gång.  Vissa film- och seriesajter tar faktiskt hänsyn till alla betyg som sats, när de sammanställer sina topplistor.

Sport

För dig som känner att du mest troligt hade kunnat vurma om fler sporter än den du råkat fastna för och dessutom vill det, är det egentligen bara att köra igång. En vanlig sporttidning i webbformat kan vara en bra plats att börja på, då dessa sportartiklar dessutom brukar innehålla underhållande filmklipp. Sätt igång och läs lite sporadiskt då och då när lusten kickar in, så ska du se att du snart kommer att fastna för någonting nytt. Tricket är att inte forcera sig fram, utan att du lätt travar på tills dess att det uppenbarar sig vad du faktiskt kommit att fatta tycke för. Mitt tips är även att inte ha några förutfattade meningar, utan att läsa vitt och brett ifrån början.

Spel

Ordet ”spel” är i dagens värld en extremt bred kategorisering som stundtals även halkar in i sportens värld. Allt ifrån sportsbetting till brädspel och dataspel finns inkluderat, för att nämna några. Tack och lov intresserar de allra flesta typer av spel en stor skara entusiaster och några utav dessa brukar heller inte vara sena att dela med sig av sina egna erfarenheter till allmänheten. Det är med andra ord lätt att ta del av ny information och låta sig inspireras, om man känner för att vidga sina vyer en aning.

De utav er som gillar sport och betting i kombination och som i nuläget enbart följer en enda sport, kan rekommenderas ett besök på någon av nätets många oddsbloggar. Där kan du både lära dig mer om andra typer av sporter och dessutom få tips om tänkbara resultat som du annars inte haft en aning om, vilket kan vara en bra inkörsport för att finna intresse för ytterligare en eller flera sporter.

Den som har fyllt hyllorna hemma enbart av sociala sällskapsspel kan hitta vägar för att nå ny mark genom att besöka någon youtube-kanal med inriktning på alla möjliga typer utav brädspel. Det är ett bra sätt att uppleva ett brädspel för första gången utan att själv delta. Du plockar dessutom upp regler på ett helt annat sätt än att läsa om dom i en regelbok, då du faktiskt får uppleva dom då de praktiskt används under den spelomgång du bevittnar.

De utav er som gillar data- och tv-spel och som haft svårt att slita er från den spelgenre där ni först rotat er bör besöka en streamingsajt av denna typ. Många streamers är duktiga på att inkludera sina tittare i spelandet och att lära ut delar av spelen. Det är därför ett bra sätt att sätta sig in i nya typer utav spel att titta på en spelstream, om det är så att man tycker att det är ansträngande att sätta sig in i något nytt, helt på egen hand.