De bästa TV-serierna idag

Det finns otroligt många olika tv-serier nu för tiden, och många säsonger av varje. Det finns många olika sorters serier, det kan vara komedi, kriminalare, drama, tecknat med mera. Den äldsta tecknade tv-serien som fortfarande produceras är Simpsons, som är inne på sin 24 säsong. Varje säsong innehåller cirka 20 avsnitt, vilket innebär att serien har producerat över 500 avsnitt.

tvremote2Skillnaden mellan då och nu är otroligt stor om man kollar på kvaliteten på bild och ljud och liknande. Själva innehållet är i och för sig ungefär detsamma genom alla säsongerna. Det handlar om de uttrycksfulla karaktärerna i familjen Simpson: Bart som är något av en bråkstake, Homer är pappan som är oansvariga och egentligen ganska korkad, Marge är den ordentliga mamman som man undrar varför hon gick med på att gifta sig med Homer och stanna med honom, Lisa anses vara något av en nörd som bryr sig om allt och alla och är oerhört rädd att göra fel, maggie har inte lärt sig att prata och suger egentligen bara på sin napp hela tiden.

Något som på senare tid har vuxit enormt är tv-serier som handlar om vampyrer och romantik i en spännande blandning. Det beror antagligen mycket på filmen: Twilights stora framgång. Serier som ”Vampire Diaries” och ”Grimm” har blivit oerhört populära, vilket kanske beror på att det är ganska lätt att skapa bra innehåll man jämför med andra kategorier. En annan tv-serie som har blivit oerhört stor, och som faktiskt har blivit den mest intressanta på flera olika sätt är ”The Big Bang Theory”. Det är en klassisk ”sitcom” som på ett roligt sätt handlar om fyra olika forskare och en snygg tjej som har svårt att hålla tempot när det handlar om intelligens. Sheldon som anser sig vara den smartaste av dem har problem med de sociala kunskaperna, vilket framstår som komiskt.

En tv-serie som nyligen släppte de sista avsnitten på säsong tre är ”Game Of Thrones”. Tv-serien är baserad på böckerna som skrivits av George R.R Martin som är specialist på att skapa karaktärer som folk har många åsikter om. Serien kommer från HBO som har gjort många andra serier så som The Wire och Entourage med mera. Game Of Thrones är oerhört spännande och handlar om olika karaktärer som krigar för att vinna tronen, genom svek och annat så vet man aldrig vad som kommer hända. Denna sortens tv-serie kräver en rejäl budget, därför är det tveksamt om HBO tänker fortsätta med en fjärde säsong trots seriens enorma framgång.