Filmer för utbildning

Kommer du ihåg lektionerna när man fick se film? Visst var det de bästa lektionerna? Varför inte fortsätta din utbildning och släcka kunskapstörsten på samma vis?

Vi blir bättre på saker vi gillar, vi lär oss snabbare när vi är intresserad eller tycker att någonting är lätt. Att få lära sig genom media kan ha stor skillnad i hur mycket kunskap du behåller. Filmen kan gärna vara grunden inför ett svårt ämne, då känns det lättsammare och enklare att kasta sig in i ett svårt ämne med böcker och lektioner.

Du kan inte vandra in på Hemmakväll och låna några kunskapsfilmer. De måste du leta efter hos utgivaren eller via en utbildningscentral. Studerar du kan du kontakta din lärare och fråga efter bra källor i filmformat som du kan ta del av för att lära dig utanför utbildningsplanen.

Vill du lära dig utanför reglerade studier kan du hitta sajter inom ämnesområdet som säljer filmer och litteratur. Gillar du jakt kan du lära dig mer av att se hur en björnjakt går till. Jaktfilmer kan du hitta hos Bearskin där du får följa med på olika jakter och får se hur det ser ut i verkligheten. En bra ingång för dem som funderar på att ta jägarexamen.

För dem som vill lära sig ett nytt språk är utländska filmer en guldgruva. I början kan du se filmer med svenska undertexter för att lära dig melodin i språket. Allteftersom behöver du inte titta lika mycket på undertexterna och till slut kan du se filmerna utan undertexter. Film har varit ett bra hjälpmedel för nyanlända i Sverige som ska lära sig svenska så effektiviteten är väletablerad.