Kom dig ut i friska luften

Inget kan vara så hälsosamt som att komma ut i friska luften. Ofta så kanske en hektisk dag på jobbet göra att man prioriterar bort att ge sig ut när man kommit hem. En kort promenad eller cykeltur kan vara uppfriskande på många olika sätt.

Det kan vara så att man har vissa problem som gör att man inte kan promenera hur långt som helst. Då kan cykeln vara ett väldigt bra alternativ. Lägg till då att du skaffar dig en elcykel som kan hjälpa dig i de tuffaste backarna. Som oftast då vi tagit oss ut så kan vi känna hur vårt humör förändras till det bättre och vi får mycket klarare tankar som snurrar i huvudet.

Är det dessutom soligt när vi ger oss ut så kommer kroppen att producera D-vitamin som är bra för immunförsvaret. Även stressnivån sjunker då vi kommer ut i naturen. Det kan räcka med ett par minuter vid någon skogsglänta för att vi börjar andas lugnare och njuta av det som vi får uppleva.

Att få ta en paus samtidigt som man motionerar med antingen cykel eller promenader är bra för oss. Vilken tid på året spelar inte så stor roll. Sommaren har sin charm likaväl som vintern. Hösten med alla sina färger kan vara oerhört tillfredsställande när man är ute.

Försök att hitta ditt sätt att vara ute i skog och mark. Om det är med hjälp av cykel eller om du springer/promenerar spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att du tar dig ut i den friska härliga luften.