Lär dig spela gitarr

Varför då, tänker du kanske? Jag har ju mitt DAW (Digital Audio Workstation) och alla plug-ins jag behöver för att få till ett äkta och grymt gitarrljud. Det är inget fel med det.

Jag har själv väldigt kul med mitt DAW och kreativiteten får sig ett lyft när det går att simulera och diktera vilket instrument som helst helt med hjälp av datorn. Men ändå, det kan inte ersätta känslan av att ha en äkta gitarr i sina armar och pressa fram de mest underliga skrikande feedback-toner eller vackra harmonier med öppna ackord vilket är omöjligt med ett DAW. Om du inte redan kan hantera en gitarr och vet exakt vad du är ute efter. Men till och med då är det svårt att till en bra fejk. Visst, samplade slingor och harmonier i all ära men det blir ändå inte som ”the real deal”.

Lyft din musik

Om du däremot du lär dig spela så kompletterar du ditt DAW på ett sätt som lyfter din musik. Idag är bra gitarrer inte särskilt dyra heller, utan du kan vartefter skaffa en liten gitarrkollektion för en rimlig peng. Hitta en passande musikaffär online eller IRL där du kan få hjälp med både gitarrer och kurser.