Utrustning för dig som hockeymålvakt

Den nya hockeysäsongen närmar sig med stormsteg och din utrustning behöver ses över i god tid innan. Har du rätt tejp till klubban och damaskerna? Du kan ha fått hål i plocken eller kanske vuxit ur kombinatet på ett eller annat sätt. Sedan är det även viktigt att byxor, armbågsskydd, hjälm och annat är i tillräckligt bra skick för att hålla en säsong till. Titta på detta utbud för att hitta den utrustning du behöver inför den nya säsongen.

Dessutom behövs din nya utrustning ”köras in” lite innan matchsäsongen börjar. Därför kan det vara bra att beställa utrustningen i god tid så att du har tid att prova den innan säsongen börjar. Ny utrustning har blivit dyrare med åren men som målvakt är det fortfarande väldigt viktigt att du uppdaterar din utrustning regelbundet.

Nytt reglemente?

Som målvakt är det extra viktigt att titta på vilka nya utrustningsregler som kommit över sommaren. Benskydden vill du ju ha så stora som möjligt, men samtidigt får de inte överskrida reglementet. Det kan också ha kommit andra förändringar som du behöver ha koll på innan du beställer ny utrustning. Även om de flesta välrenommerade hockeyaffärer brukar kunna hjälpa dig så är det ändå viktigt att hålla dig uppdaterad.