Utrustning för din sport

Viss sport kräver mer utrustning än vad annan kanske gör. Det är viktigt att man inte gör avkall på utrustningen som är viktigt för att man ska kunna genomföra sin idrott på rätt sätt. Vissa gånger så kan det olika ut från det att man tränar till det att man utför sin sport med någon match eller liknande.

Hockeyutrustning

Hockey är en sport som kräver en hel del utrustning. Det är skydd som gör att man inte skadar sig när man är ute på isen på träning eller match. Egentligen så är det inget som är viktigare än något annat utan allt är viktigt från tejpen som man tejpar sin klubba till hjälm, skridskor och skydd. Se till att använda komplett hockeyutrustning då du kliver ut på isen. Oavsett om du är amatörspelare eller på högre nivåer. Utrustningen skyddar dig både från hårda puckar som kan komma i hög fart men också från motståndarnas attacker.

Nu kan det ju vara ganska stor skillnad mellan utrustningen för en utespelare och en målvakt. En utespelare ska ju trots allt inte blockera pucken som målvakten måste kunna göra. De stora benskydden och de två olikformade handskarna är ju också en viktigt del av detta jobb och måste alltid anpassas efter personen som ska bära dem, precis som utespelarnas utrustning.

Fotbollsutrustning

Fotboll kräver inte lika mycket utrustning som hockey. Här kanske skorna är det allra viktigaste som du har. Men även benskydd är något som kan skydda dig från hårda sparkar i närkamperna. För övrigt så är det inte så mycket mer som behövs förutom fotbollsstrumpor, kortbyxor och en fotbollströja. Ja, klart man behöver en fotboll också för att kunna spela. Fotboll kan kännas enklare då man inte behöver så mycket utrustning men är en lika krävande sport. Visst kan det vara ett tufft spel men inte alls jämförbart med hockeyns tacklingar och hårda slag med klubbor.

Fotboll har visserligen flest antal skador bland utövare varje år. Men det beror ju mycket på att det också finns väldigt många utövare av fotboll. Skaderisken brukar uppskattas till omkring 40-60%, vilket ju i genomsnitt betyder att cirka hälften av alla fotbollsutövare drar på sig skador. Andra sporter han en betydligt högre andel, men själva antalet är bara inte lika hög som fotboll för att de andra sporterna har färre utövare.